Вътрешните министри на България и Азербайджан Бойко Рашков и Вилаят Ейвазов

...
Вътрешните министри на България и Азербайджан Бойко Рашков и Вилаят Ейвазов
Коментари Харесай

Вътрешните министри на България и Азербайджан подписаха Меморандум за разбирателство -

Вътрешните министри на България и Азербайджан Бойко Рашков и Вилаят Ейвазов подписаха Меморандум за съгласие за съдействие сред академиите на двете министерства, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Ейвазов е на работно посещаване у нас по покана на българския си сътрудник. 

Меморандумът уголемява опциите за продан на опит и положителни практики в региона на образованието и ще способства за повишение на равнището на професионална подготовка на полицейските чиновници.

По време на визитата си в България делегацията от Министерство на вътрешните работи на Азербайджан ще се запознае с активността и обучителния развой в Академията на Министерство на вътрешните работи.

По време на диалога в Министерството на вътрешните работи двамата министри са оценили високо връзките сред двете страни. Те са изразили убеденост, че интензивният разговор във всички области на съдействието ще бъде укрепен и надграден в бъдеще.

Акценти на срещата са били опциите за развиване и задълбочаване на двустранните контакти в региона на вътрешните работи и сигурността, битката против другите форми на трансграничната проведена престъпност, образованието и повишението на квалификацията на чиновниците.

Министрите на вътрешните работи на двете страни са се обединили към нуждата от разширение на професионалните контакти в тези области, както и по други въпроси от съвместен интерес. В хода на разговора са разисквани и тематики от интернационалния дневен ред като войната в Украйна и последствията от нея за сигурността, както и настоящите миграционни провокации.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР